Andebryst med rød appelsin- og fennikelsalat

Jeg elsker å spise and og ikke bare fordi det er så godt, men også fordi det er så enkelt å lage, samt at det gir en litt luksus i hverdagen eller helg når du skal lage noe annerledes. Det er også mange forskjellige tilbehør du kan servere andebryst med. Jeg har tidligere laget en kinesisk inspirert andebryst med søtpotetpuré, men denne gangen tenkte jeg lage en lettere lunsjrett med friskt tilbehør.

Når røde appelsiner går mor slutten av sesongen så her bør man benytte muligheten til å inkludere denne friske frukten mest mulig i matlaging! Denne frukten passer også perfekt til en fet og mektig and hvor syrligheten av appelsinen frisker opp smaken. Sammen med fennikel som gir en hint av anis og en sprø tekstur til salaten blir dette en super lunsjrett å servere!

Bordet er dekket med Iittala serviser i forbindelse med deres nye konsept Table Reset, og som jeg er veldig stolt av å få være en del av :) Oppskriften finner du lengre ned på bloggen!

 

Andebryst med rød appelsin- og fennikelsalat:

Til 4 personer tilbords

  • 2 stk andebryst med skinn
  • 3 stk fennikel
  • 5-6 stk røde appelsiner

Dressing:

  • 4 ss fruktig olivenolje
  • 2 ss mangoeddik evt. sherryeddik eller hvitvinseddik
  • smak til med salt og pepper

 

Forberedelse:

Forvarm ovnen på 180 grader.

Begynn med å forberede andebryst. Sørg for at brystet er romtemperert før du steker det.

Skjær fennikel i tynne skiver og gjerne med en mandolin, hvis du har det. Ha fennikelskivene over i en stor bolle og dryss over med litt olivenolje, salt og pepper. Bland lett sammen og sett til side.

Fjern av skallet på appelsinene og skjær de i passe tykke skiver.

Tilberedelse:

Skjær ruter i skinnet med en liten og skarp kniv, men ikke snitt ned i selve kjøttet. Dryss litt salt og pepper over skinnet. Stek andebryst med skinnet ned i en stor panne på høy varme i ca. 2 minutter hver side. Bruk en steketermometer og stek kjøttet videre i ovnen til kjærnetemperaturen viser 60 grader. La det hvile i 10 minutter før du skjærer kjøttet i fine tykke skiver.

Ha fennikelsalaten på et stort serveringsfat og legg røde appelsinskiver rundt og i mellom fennike. Bland dressingen sammen og dryss et par teskjeer over salaten. Server som en ekstra sidesalat til andebryst!

Et herlig og friskt lunsj!

Prøv også gjerne ut min vitaminboost-smoothie med røde appelsiner :)

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)