Årets kokebok 2012: Hellstrøm Jr.

Hvor bra kan denne tilfeldigheten være når Gastronaut AS arrangerer en boksignering med Eyvind Hellstrøm dagen før jeg skulle reise til Paris? Han har utgitt en kokebok “Hellstrøm jr.” som er blitt kåret til årets kokebok 2012, les anmeldelsen på aperitif.

Hellstrøm har en av de mest kresne smaksganer og representerer det franske kjøkkenet, etter min mening. Jeg har stor respekt for hans mat-filosofi, så man kan trygt si at jeg var fornøyd med å møte han og ikke minst at han gledelig skrev ned et par tips om de beste bistroene i Paris i kokeboka.

Hellstrøm Jr. kokebok er en stjernekokks arv til kommende generasjoner, hvor Hellstrøm vil gjøre tenåringer interessert i mat og matlagning. Til å hjelpe seg har han fått med seg sitt fadderbarn Elise og hennes venner. Sammen har de laget en kokebok med 50 oppskrifter på frokost, lunsjretter, hverdagsmiddag, søndagsmiddag, festmat, buffémat samt fristende snacks og godsaker. Oppskriftene er enkle, og rettene er tilpasset råvarer man får i årets sesonger. Boka er full av geniale tips, og steg-for-steg bilder viser hvordan man best skjærer, hakker, rører, ruller og baker.

En heldig person får en signert Hellstrøm Jr. av meg til jul og jeg gleder meg til å gi dette bort!

Følg gjerne med på daglige oppdatering av Just Another Food Story på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere har noen lekre matopplevelser å dele!

Related Posts