Barcelona, Raimat + en videoklipp fra hele turen

Etter en fantastisk dag med cavasmaking hos Codorníu og restaurantbesøk hos ABaC, stod vi opp tidlig for å besøke vingården Raimat et par timers kjøretur hotellet vårt. Vingården ble etablert i 1914, er en del av Codorníu Grupo og ble akkurat 100 år i 2014. Vingården skiller seg ut med en tankegang om bærekraftig vinproduksjon. Miljø er i fokus. Hos Raimat gjelder i høyeste grad kvalitet fremfor kvantitet og de har stor tro på at ved å jobbe sammen med naturen, vil de oppnå den beste kvalitetsvin!

Vi fikk møte Raimats tekniske direktør for vindyrking Joan Esteve hvor han forklarte blant annet at i stedenfor å sprøyte med kunstige plantestoffer, er fuglekasser  satt opp for å få fuglene i området til å etablere seg, slik at de kan minske antall insekter som er med på å ødelegge drueplantene. Dette er en av deres naturlige metode på å bekjempe insekter og skadedyr på.

Raimat wineyard

Under vinsmaking i deres moderne vinkjeller The or Modernista style wine cellar fikk vi møte Raimats vinmaker og ble fortalt om ulike prosesser og druekombinasjoner i deres vintyper, samt hvor viktig deres bærekraftige vinproduksjon er i forhold til smakskarakterene i Raimats vin. En av mine to favoritter ved denne vinsmaking er deres 100 års jubileumsvin Raimat 100, hvor det er kun produsert 603 flasker og vi drakk fra flaskenummer 523. Den andre vinen som jeg også likte veldig godt er Anima de Raimat Bianco som blir lansert i Norge denne uken. Gleder meg veldig til å få smake på denne vinen snart igjen!

Raimat wine cellar

Raimat 100, 523/603

Etter vinsmaking fikk vi servert en deilig 5 retters lunsj på Raimat Castle som er plassert på en høyde med imponerende utsikt over vingården. Slottet hadde en koselig boligkarakter og leies ut til store begivenheter.

Raimat castle

Vi fikk servert nydelige retter og dessert som bestod av laksetartar med avokado, foie gras, hummer i ferskensaus, saftige lammeskulder, og til slutt iskrem av mango og pasjonsfrukt. Sammen med utvalgte Raimats cava og vin var dette en drømmelunsj for enhver mat- og vinentusiaster!

Scotch & Soda

Den sorte kjolen med orientalsk mønster er fra @scotchandsodanorway

Under finner dere en liten video fra hele besøket vårt i Barcelona :)

Ta også en tur innom Trine for flere bilder fra turen og cavasmaking hos Codorníu!

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Related Posts