Behind the scenes

Velkommen til “behind the scenes” hos Just another food story.com! Det er mange som spør meg om hvordan en hverdag til en matblogger er og hvordan et blogginnlegg blir til, og tenkte derfor at det er på tide å gi dere et lite innblikk :)

 

Ingen hverdag til en matblogger er like og siden jeg ble mamma har raske og sunne middager vært enda viktigere i hverdagene! Først av alt, planlegger jeg en ukes meny etter et budsjett. Ja, her prøver vi å kjøre en viss ukes meny, men jeg må også innrømme at to eller tre middagene endres underveis fordi jeg ofte finner noe andre råvarer i butikker og i mammapermen har man grei med tid til å titte i butikker :). Vi har gitt opp å handle inn matvarer en gang i uken.  Å bo sentralt i Oslo med blant annet Fromagerie, Jacob’s og fiskebutikken Georg A. Nilsen rett ved døren, blir fristelsen for stor.

Mens jeg lager mat til bloggen, smaker jeg fram, noterer og justerer på oppskrifter. Siden det er få timer med dagslys om vinteren, lager jeg stort sett middagene midt på dagen for å kunne ta fine bilder. Ja, min samboer får oppvarmede middager!

Ting tar tid! Og om det gjør. Et innlegg kan ta mange timer totalt – alt fra å handle inn, teste ut oppskriften, styling av mat, redigere bilder og tilslutt tiden det tar å lage tekst. Så det er ikke bare å lage mat og legge ut som de fleste tror :)

Failures is a must. Når du tester ut så mange oppskrifter og gjerne flere om dagen, feiler man ny og ne. Det er sånn det skal være også blir man bare mer selvsikker og vet mer for hver gang hva som fungerer og ikke :)

Det er også noen som lurer på hvilken bakgrunn jeg bruker til matbilder og på dette bildet over har jeg brukt en avsaget hvit kjøkkenhylle. Andre bakgrunn jeg har brukt på mine matbilder, er selve kjøkkenbenken, duker, bakepapir, og stekeplater. Jeg er ikke så glad i altfor mye ting eller pynt på mine matbilder, og prøver å holde fokuset på selve råvarene og maten, og styler litt på den for å få fram råvarene tydeligere og mer fristende. Deretter, plukker jeg ut bilder fra kamera, redigerer og lagrer til et nytt innlegg.

Her er et av resultatene og denne gangen lagde jeg en vietnamesisk kyllingwok med villris.

Som skrevet, skulle jeg bare gi dere et lite innblikk og håper dere fikk et lite glimt av hvordan et matinnlegg blir til. Bare kult om dere spør mer hvis det er noe mer dere lurer på noe :)

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Related Posts