Blåskjell i thai mangokarri

Enda en smakfull rett med verdens beste tomater og denne gangen med blåskjell og krydder som varmer godt i høstværet og som gir et lite kick i smaksganen.

Til denne retten har jeg valgt å bruke Mutti Polpa finhakkede tomater, som har modnet sakte gjennom Italiensk sommer. Hvis dere legger merke til oppskriften, brukes ikke brunt sukker eller honning som jeg vanligvis tilsetter når jeg lager asiatiske inspirerte retter. Sødmen i Muttis sine tomater gir god nok balanse i salte i rød karripasta, og ikke minst gir tomatene lekre rødfargen til retten.

Vi bruker Mutti Polpa finhakkede tomater for det aller meste til fisk- og sjømat og selvfølgelig til pizza- og pastasaus, noe som vi lager ukentlig. Så vi er mildt sagt veldig glade i Mutti Polpa finhakkede tomater her i huset!

Blåskjell i thai mangokarri:

Servering til 4 personer

Ingredienser:

1 kg renset blåskjell

1 ss vegetabilsk olje

1 sjalottløk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss fersk ingefær, finhakket

2 ss Thai rød karripasta

1 boks Mutti Polpa finhakkede tomater

2 dl kyllingkraft

1 ss mango chutney eller

1 boks (400 ml) kokosmelk

Ferskpresset limesaft

Varm opp olje i en stor gryte og ha i finhakkede sjalottløk, hvitløk og fersk ingefær, og stek til de myke og blanke. Tilsett deretter thai rød karripasta og rør godt. Ha i Mutti Polpa finhakkede tomater og kyllingkraft, og la det få et oppkok før varmen reduseres og småkoke i 10-15 minutter. Rør inn mango chutney og kokosmelk. Legg i ferske og renset blåskjell, sett på lokk, og la det stå i ca. 4-6 minutter, eller til blåskjellene er åpne. Kast evt. uåpnede blåskjell. Juster smak med ferskpresset limesaft.

Garnityr:

Friske limebåter, koriander og grønn jalepeno eller rød chili.

Server med jasminris.

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)