Dampede hjerteskjell med hvitvin og sjalottløk

Det er egentlig sesong for hummer nå, men for lommeboken passet det bedre og snappe opp hjerteskjell i fiskebutikken hos Georg Nilsen i stedet.

Hjerteskjell blir ikke kalt havets multer uten grunn og de fleste som elsker sjømat vil være enig i at hjerteskjell smaker bedre enn blåskjell. Hjerteskjell finnes rundt langs hele norskekysten og Frøya er det stedet hvor det sankes mest. Det ville vært gøy å få være med å plukke disse en gang! Hjerteskjell lever noen få centimeter ned i sanden, så derfor må hjerteskjell skyldes i rennende vann lengre tid enn blåskjell. Hvorfor navnet “hjerteskjell”? Sett fra siden danner skallene et hjerteformet omriss.

Denne retten er fransk inspirert med få basiske ingredienser, som gir hjerteskjellene en frisk og lett smak. Nyt retten med fersk brød og hvitvin eller lys øl, en garantert suksess!

 

Dampede hjerteskjell med hvitvin og sjalottløk:

  • 1 kg hjerteskjell
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 2 dl hvitvin eller hvitvinseddik
  • 2 ss smør, usaltet
  • 1 ts frisk gressløk

Skyll hjerteskjell godt i rennende vann i ca. 10 min. Hakk opp sjalottløk, hvitløk og gressløk. Start med å frese sjalottløk og hvitløk i en kasserolle med olivenolje og ha i hjerteskjell. Ha på lokk, skru ned varmen litt og la det dampe i ca. 3-4 min til skjellene åpner seg. Ta ut skjellene og kok inn væsken til det tykner. Smelt inn smør og ha i skjellene igjen og rør forsiktig rundt. Skru av varmen og dryss over gressløk.

 

hjertekjell_1
Følg gjerne med på daglige oppdatering av Just Another Food Story på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere har noen lekre matopplevelser å dele!

Related Posts