Kamskjell med soyasmørsjy

Jeg har vært så heldig å få begynne på en spennende stilling hos en av Norges største råvareimportører og her er det mange matentusiaster selvsagt! I dag spurte en av mine kolleger, Tom, “Har du en matblogg, Nussara?” Det er absolutt hyggelig at bloggen blir lagt merke til, men da jeg fikk dette spørsmålet, krysset jeg fingrene på å ikke bli sett som en rosablogger på jobb. Jeg har nemlig ambisjoner om å være noe mer, en seriøs matblogger (lillablogger)!.

 

Tom er veldig glad i å lage mat og skal ha middagsgjester i helgen. Han spurte meg om forslag til en forrett, hvor hovedretten var vietnamesisk kylling med ingefær. På vei hjem fra jobb, svippet jeg innom fiskeforhandleren for å se hva jeg kunne finne på til forrett. Fersk kamskjell med soyasmørsjy var det første som slo meg. Her er oppskriften!

 

Soyasmørsjy:

4 porsjoner

  • 50 g smør, usaltet
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss limesaft
  • 100 ml soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts sesamfrø

 

Smelt smør i en liten panne (eller en liten kjele) på middels varme, til smøret får en lys nøttebrun farge med en søt duft. Fjern pannen fra varmeplaten og ha i hvitløk mens du rører rundt. Skru ned platen på laveste varme. Ha i resten av ingrediensene (limesaft, soyasaus, sesamolje og sesamfrø) og rør sammen en fin blanding.

Stek kamskjellene med smør i panne på over middels varme, ca. 1-2 minutter på hver side.

Forretten skal serveres umiddelbart og gjerne sammen med grønnsakspure av enten blomkål eller søtpotet som vist på bildet.

Strø gjerne litt ekstra sesamfrø over og pynt med gressløk og sprøstekt sjalottløk.

DSC_0290

 

Følg gjerne med på daglige oppdatering av Just Another Food Story på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere har noen lekre matopplevelser å dele!

  • Hvor mye koster det for kamskjell hos Georg A. Nilsen? Antar det er litt dyrere der enn hos de vanlige kjedebutikkene. Har planer om å lage kamskjell til forrett på lørdag :-)

    • Hei! Så hyggelig at du vurderer oppskriften! :) Kamskjell hos Georg A. Nilsen koster 49kr pr. stk og de renser gjerne kamskjellene for deg. Anbefaler å bestille på 22465016 dersom du skal ha gjester på lørdag. De går fort unna! Lykke til!

  • Pingback: De 10 mest populære oppskriftene i 2014 - Just another food story()

Related Posts