Operapassasjen: Grilleriet

Å spise ute etter jobb gir en fin start på helgen en gang i blant når muligheten byr seg! På fredagskvelden var vi på Grilleriet for å feire bursdagen til en god kompis av Ø og spiste fantastisk 3 retters med god vin og øl! Grilleriet ligger i Folketeaterpassasjen og er velkjent for grillmat, ikke så rart når deres kjøkkensjef, Jan Dahdji, har vært en av dommerne i “Norges Grillmester” i 2014. 

Vi har vært på Grilleriet én gang før og likte maten, service og det mørke interiøret som gir en varm og intim atmosfære. Sist gang satt vi langs bardisk som er installert rundt kjøkkenet og fikk med oss kokkene som grillet og laget maten, noe som som gjorde matopplevelsen ekstra spennende. Denne gangen satt vi i salen og fikk en dyktig servitør denne gangen også. Han het Fjodor og vi var enige om alle vinbefalingene til rettene var on spot. Vi spiste kveite til forrett, ytterfilet av okse til hovedrett, og ostekake med sorbet og sjokolade mousse til dessert. Utrolig god mat!

Jeg spurte pent om å få ta bilder av maten og kjøkkenet, noe som skulle gå OK. Fjordor ga meg et lite hint for hver gang det laget noe spennende på kjøkkenet, slik at jeg fikk fine bilder av maten mens kokkene jobbet. Så, tusen takk for det lille ekstra du ga oss gjennom serveringen, Fjodor!

Det som er kult med et åpen innsyn til kjøkkenet på Grilleriet er at du blir nysgjerrig på aktiviteten. Med grillen som gløder og spraker, det dufter deilig grillmat og i bakgrunnen hører du en kokk roper “30 sekunder!” og den andre sier “mottatt!” og tar fram varme tallekener. Ting gikk kjapt og du får oppleve dynamikken på nært hold, noe som gjør atmosfæren mer levende her. Jeg også la merke til å kokkene hadde faste stasjoner å jobbe på, f.eks. en som grillet, en lager desserter, en legger opp og anretter maten osv. Som en ekte foodie, synes jeg dette var gøy å se!

Jeg håper dere blir inspirert til å dra innom Grilleriet via dette innlegget! Les mer om Grilleriet her.

Innlegget er ikke sponset og er frivillig skrevet.

Lik min facebook side og følg gjerne med på daglige oppdatering av Just Another Food Story på Instagram @justanotherfoodstory og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen!

Related Posts