Grønnkålchips med chili-salt

Grønnkålchips, også kjent som kale chips, er noe å bli lett hektet på og er et bedre og sunnere alternativ enn potetgull. Hvorfor kale chips? Grønnsaken er en veldig sunn grønnsak og er kalorifattig. Den er rik på vitamin A og C, inneholder kalsium, fosfor og er en av de grønnsakene som inneholder mest jern! Så tommel opp for the grønnkål!

Grønnkålchips med chili-salt:
  • 1 pakke grønnkål (200 g)
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 1 ts chili-salt
Sett ovnen på 170 grader.
Vask grønnsaken nøye og fjern all jord mellom bladene. Tørk av vannet på bladene med kjøkkenpapir. Fjern stilken og riv/skjær bladene i nokså store biter.  Spre bladene godt rundt på en stekeplate med aluminiumsfolie.
Dryss over olje og chili-salt og bland sammen slik at olje og salt er godt fordelt.
Stek  på miderste rille først i 8 minutter og luft ut litt damp fra grønnkål som dannes under steking underveis. Stek videre i ca. 5 minutter til de er sprøe. Pass på, de blir lett brune!
La det kjøle seg i et par minutter før servering!

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)

Related Posts