“Thaimani” med Terje Ommundsen

Det thailandske kjøkkenet står meg nærmest, uansett. Første gang jeg var på Plah var vinter i 2010, og det var Lars Lian som introduserte stedet for meg. Plah betyr fisk på thailandsk.

 

Jeg må innrømme at jeg var i tvil om kjøkkenet ville klare å levere de autentiske smakene av Thailand. Det krever en viss skjønn eller mani som det ville ha blitt sagt for å få smakene i balanse. Men Plah overrasket meg, veldig positiv overrasket. Alt stemte; duften, smak og utseende på maten har tatt meg tilbake til barndommen i Nord-Thailand. Dette har fått meg til å undre over hva Terje Ommundsen, driveren av Plah, gjør for å få til denne balansekunsten mellom ingredienser og krydder fra Thailand med norske råvarer. Det er innovativt og inspirende. Jeg kan si dette for sikkert, det er ikke rart at Plah er en av Norges beste restauranter!

 

I September kom Terje ut med en ny kokebok Thaimani. Boken er designet av Anti og den er en fryd å lese gjennom. Mannen er en kremmer! Stilen er av rustikk, minimalistisk og ikke minst sofistikert, samtidig at han har klart å beholde essensen av thaimat. Dette setter jeg stor pris på! Gode bilder, design, enkelhet, og pedagogisk. Thaimani er veldig detaljerende og beskriver råvarer og bruk av riktig redskap veldig godt.

Her er jeg på boksignering med Terje!

Terje Ommundsen vil være tilstedet på en ny boksignering på Gastronaut AS torsdag den 13. desember. En fin julegave for matglade venner og familie?

Følg gjerne med på daglige oppdatering av Just Another Food Story på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere har noen lekre matopplevelser å dele!