Kinesisk biff og brokkolini

Så enkelt og så godt! Jeg vet at jeg sier dette ofte, men det er så mange kinesiske retter som er mye enklere å lage enn det de fleste tror og som er så godt. Kinesisk «biff og brokkolini» er helt klart en av disse rettene, som ikke bare er en ren klassiker, men også en av de mest kjente oppskrifter. Det kan tenkes at det er en ren luksus å ha biff til middag, men her hjemme er vi som regel flinke til å ha kjøttfrie middager i uken og når vi først skal lage noe godt med kjøtt, lager vi gjerne noe med biff en gang i blant. Finner du ikke en brokkolini i butikken, kan du helt fint bruke vanlig brokkoli.

Kinesisk biff og brokkolini er et deilig måltid som også kan fint serveres til lunsj. Jeg pleier vanligvis å spise med nykokt jasminris, egg- eller risnudler. Samboeren min liker sausen veldig godt til å ha over risen, så jeg har doblet oppskriften på sausmegden, og i tillegg tatt med en liten thailandsk vri og detalj med å sprøsteke litt fersk ingefær. Når fersk ingefær sprøstekes, blir den noe karamellisert og gir den søtlige topping som passer så godt til «biff og brokkolini». Så prøv gjerne dette! Nammenam!

Kinesisk biff og brokkolini: 

Servering: 4 pers, Tid: 45 minutter 

500 gr biff av ytrefilet, tynne skiver

2 ss maisstivelse 

1-2 ss rapsolje

200 gr brokkolini evt. brokkoli kuttes i store, passende biter

4 fedd hvitløk, finhakket

Saus: 

1/2 dl kyllingkraft eller vann

6 ss soyasaus

2 ss østersaus

2 ss brunt sukker

3 ss risvinseddik evt. hvit- el. rødvinseddik

2 ts maisstivelse, rørt ut med litt vann

Topping: 

2 ss rapsolje

50 gr fersk ingefær

Tilberedelse:

  1. Skjær biff i tynne skiver og legg de i en bolle. Bland 2 ss maisstivelse godt inn sammen med kjøttet og la det stå inntil steking.
  2. Bland ingrediensene til sausen sammen i en liten bolle og sett til side.
  3. Bruk enten en stor gryte, panne med høykant eller en wokpanne. Varm opp på høyeste temperatur med 1 ss rapsolje. Legg i biffkjøttet og stek til de noe gyldne mens du rører, og legg de over på en tallerk og sett til side.
  4. Skru ned varmen til medium varme. Ha i litt mer olje i pannen og stek brokkolini og finhakkede hvitløk i ca. 1-2 minutter under røring.
  5. Til slutt ha i biffkjøttet i pannen igjen sammen med sausen, og bland godt. La sausen gjerne småkoke til den begynner å tykne litt (2-3 minutter).

Server med ris, egg- eller risnudler og topp med sprøstekte ingefær og hvitløk.

Håper du lar deg friste til å prøve å lage og at det smaker! :)

Setter stor pris på dersom du husker å:

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! Det gjør meg så glad! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)