Krydret ristede nøtter med rosmarin

Disse krydret ristede nøtter med rosmarin er så enkel å lage og fylle kjøkkenet ditt med fantastisk aroma av rosmarin når de kommer ut av ovnen, samtidig at de vil de deg et fint avbrekk fra sukkerkoma av all julebakst og godt (som vi vet at vi får nok av i disse dagene :)).

En veldig fin tips er å servere disse rosmarinparfymerte salte nøttene sammen med cocktailer eller vin. Server de gjerne på et brett sammen med ost og kjeks og oliven når du forventer en hyggelig besøk av venner eller familie!

Krydret ristede nøtter med rosmarin:

Servering til 8-10 personer

  • 420 gr nøtter (cashewnøtter, pekannøtter, mandler og valnøtter)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts cayennepepper
  • 1/2 ts røkt paprikapulver evt. vanlig paprikapulver
  • 2 ss frisk rosmarin, finhakket

 

Forvarm ovnen på 180 grader.

Bland nøttene sammen med olivenolje, salt, cayennepepper, røkt paprikapulver og finhakket frisk rosmarin. Ha over på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne og fyller kjøkkenet med en deilig aroma.

Krydret røstede nøtter

Krydret røstede nøtter

Krydret røstede nøtter

Håper det smaker! :)

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)