Latin-Amerika med Santa Maria

Samboeren min er ikke like glad i å lage mat som meg (surprise, surprise!) og når det er hans tur til å lage mat, skal det aller helst være så enkelt og så rask som mulig. Derfor blir denne serien til Santa Maria en liten redning i hverdagen, for neste gang jeg stresser hjem og henter jenta vår i barnehagen, vet jeg at det blir servert en god middag :)

Santa Marias lanserer nye retter fra Latin-Amerika, altså en spennende latinamerikansk serie med to typer smakssatt ris og fire typer sauser, som skal inkludere kjøkkenet fra Peru, Karibia, Cuba eller Costa Rica. I forbindelse med denne lanseringen skal Santa Maria ha en pop-up restaurant i samarbeid med Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge på Grünerløkka fra 19. februar til 6. mars. Her blir det både servert tex-mex, asiatisk og latinamerikansk mat og cocktails lages med Santa Marias krydder! Har du lyst til å ta med med et par venninner og smake? Du kan vinne et gavekort på 600 kroner og jeg har tre stykker å gi bort! Skriv inn mailen din i kommentarfeltet her og vinnerne blir kåret på fredag. Husk at gavekortet må brukes innen 3. mars!

Det ble valgt Creamy Coconut & Tomato Sauce med Yellow Lemon & Garlic Rice og er den mest barnevennlig rett siden den ikke er så sterk. Bruk gjerne fisk eller noe annet kjøtt du liker og grønnsaker dere har tilgjengelig i kjøleskapet? Sammen med retten ble det også servert Aztekernes kålsalat og rødløk syltet i limesaft.

Under finner du oppskriften og fremgangsmåten med en liten tvist!

Aztekernes kålsalat: 

100 gr hvitkål, finsnittet

50 gr rødkål, finsnittet

1 stk lime, ferskpresset

1/2 stk fersk jalepeno, finhakket

Finstrimle kålen, gjerne med en mandolin. Bland sammen alle ingrediensene og server. 

Rødløk syltet i limesaft: 

2 stk rødløk, finsnittet

1 stk lime, ferskpresset

1/2 ts salt 

1/2 ts sukker 

1/2 ts oregano

Skjær løken i tynne skiver, gjerne med mandolinjern. Bland alle ingrediensene godt og sett noe tungt, f.eks. en liten skål, for å presse ut væsken. La det stå i minst 10 minutter. Rør rundt slik at væsken blandes med løken rett før servering. 

Creamy Coconut & Tomatosauce: 

2 ss olje 

400 gr hvit fisk (brosme, torsk eller sei), kuttes i passe store biter

1 stk mango, kuttet i passe store biter

7-8 stk cherrytomater

Santa Maria Costa Rican Style Creamy Coconut & Tomato Sauce

Santa Maria Yellow Lemon & Garlic Rice

Brun fiskebitene i en stekepanne med olje og tilsett Costa Rican Style Creamy Coconut & Tomato Sauce sammen med fersk mango og tomatene, og la det såvidt koke i 2-4 minutter under lokk. 

Varm risen i henhold til anvisningen på pakken. 

Dryss over med litt kokosflak og fersk koriander, og server med Aztekernes kålsalat og limesyltet rødløk. 

Sjekk også ut Julies og Majas Santa Maria Peruansk aften :)

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)