Ovnsbakt laks med urtesaus

Bortsett fra lutefiskdaten jeg hadde med ei venninne like før jul og svigermors hjemmlaget tomatsild på brødskivnene, har det vært lite fisk i det siste må jeg innrømme. Som de aller fleste er jeg også klar til å starte nyåret med en sunn uke og hverdag, så det første jeg tenkte på til middag var fisk :) Nam! Denne oppskriften er som alltid hos just another foodstory; enkel, lettvint og smakfull. Her kan du velge om du vil steke laksen med urtesausen i ovnen eller servere sausen frisk over. Det er like godt begge deler! :)

Server ovnsbakt laks med urtesaus enten med nykokte poteter og salat, eller couscous. Ellers kan jeg også tipse deg om at laksen er veldig godt på brødskive som pålegg eller til pasta som restemat også!

Ovnsstekt laks med urtesaus:

Servering: 4 porsjoner

  • 250 g ørret
  • 15 g fersk dill
  • 15 g fersk persille
  • 1/2 stk grønn chili
  • Saft fra 1/2 lime
  • 1 1/2 dl créme frâiche
  • salt og pepper

 

Forvarm ovnen på 175 grader.

Dryss litt salt og kvernet pepper over laksen og sett i stekeovnen i midterste rille, i cirka 15 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.

Finhakk fersk dill, persille og chili, og ha i sammen med créme frâiche. Tilsett limesaft og smak til med salt og kvernet pepper.

Spre sausen jevnt over laksen og server!

Fjellmandelpoteter

Ovnsbakt laks med urtesaus

Ovnsbakt laks med urtesaus

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)