Pannestekt kylling i kremet tomatsaus

Dette er helt klart en av de smakfulle rettene du kan lage i travle hverdager eller en rolig søndag med familien. Med få og gode råvarer og ingredienser, som ikke krever verken mye kutting eller redskaper til å skape en smakstilfredstillende måltid. Jeg har byttet ut klassiske kyllingfileter med kylling overlår med bein og skinn, for at retten i selv seg og ikke minst denne kremet tomatsausen som lages smaker enda bedre.

En annen ting med akkurat denne sausen er at den er nemlig min egen universiell kremet tomatsaus! Jeg lager altså ikke sausen kun til denne kyllingretten, f.eks. som en pastarett med kokt pasta penne og revet parmesan, eller som tomatsaus til pannestekt laks, som er en favorittmiddag til min datter. Denne kremet tomatsausen er allsidig!

Valg av hovedingredienser er viktig for å få mest mulig smak av en enkel rett og i min tomatsaus er det Mutti Cherrytomater og Mutti Dobbel Tomatkonsentrat som gjelder. Disse to tomatproduktene har brukt konstant og er blant mine faste innkjøp, hvis jeg skal lage noe kjapt. Mutti Cherrytomatene får ikke bare sausen til å se lekker ut, men den frisker litt opp kremen som tilsettes i sausen og gjør den ikke så tung, mens tomatkonsentratet får enda mer fram tomatsmaken og samtidig den sterke røde fargen i sausen. Om du vil ha litt hete i sausen er det bare å hakke opp fersk chili eller tilsette tørket chiliflak i sausen.

Pannestekt kylling i kremet tomatsaus: 

Servering til 3-4 personer

Ingredienser:

5-6 stk kyllinglår

1 ss smør, usaltet

1/2 ss olivenolje

1/2 stk løk, hakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1 boks Mutti Cherrytomater

3 dl kremfløte

2 dl kyllingkraft, eller kylling fond

5 ss Mutti Dobbel Tomatkonsentrat

Salt og pepper

Hakket frisk persille eller fersk basilikum til garnityr.

Forvarm ovnen på 200 grader.

Tørk kyllinglårene godt med et kjøkkenpapir, og dryss salt og pepper over. 

Ha i smør og olivenolje i en stekepanne på over middels høy varme. Legg kyllinglårene med skinnet ned og brun kjøttet (ca. 3 minutter ) på hver side. Fjern kyllinglårene fra pannen og sett til side. Fjern olje fra pannen til det er ca. 1 ss igjen. 

Senk varmen og ha i hakkede løk og stek til de er møre og blanke.

Tilsett hvitløk og stek videre til ca. 30 sekunder. Ha i Mutti Cherrytomater, kremfløte, kyllingkraft og Mutti  Dobbel Tomatkonsentrat. Rør til sausen er godt blandet og la det småkoke. 

Skru av varmen og legg brunet kyllinglårene tilbake i pannen sammen med sausen med skinnet opp.

Sett pannen i midten av ovnen og det steke videre i ovnen til kyllinglårene er gjennomstekt og sausen har tyknet, ca. 25-30 minutter, avhengig av størrelsen på kyllinglårene. 

Pynt med frisk persille eller fersk basilikum. Server med ris, rustikk brød eller pasta. 

Buon appetito!

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)

  • tanjabat

    Denne så nydelig ut, hvilken grader har du stekeovnen på når du setter pannen inn der?

    • Nussara Guldberg

      Tusen takk! 200 grader :)