Sriracha Bloody Mary Gazpacho

En perfekt tid til å vise fram en av mine favoritt tomatsuppe med en ny vri. Oppskriften er en miks mellom gazpacho og bloody mary, kult sant? Klassisk gazpacho med smaker og krydder fra bloody mary som kan den lages året rundt! Den store stjernen og hovedingrediensen gazpacho er selvfølgelig Mutti Polpa finhakkede tomater og min aboslutt favorittprodukt hos Mutti og bruker de mye hjemme. Den har en fruktig og saftig smak av solmodne italienske tomater, med en frisk duft som man kan lett forelske seg i.

Tomatsuppen er serveres med tilbehør av parmaskinke, mozzarella og fersk basilikumblader på spyd, og dette er bare et eksempel, og varier gjerne med andre tilbehør du liker! 

Sriracha Bloody Mary Gazpacho (Mutti Polpa)

Servering til 8-10 personer

Ingredienser:

3 fedd hvitløk

1 stk agurk, skrellet og kuttet i store biter

1 stk rød paprika, kuttet i store biter

3 stk selleristenger, kuttet i store biter

1 stk sjalottløk, delt i fire

3 boks Mutti Polpa finhakkede tomater

1 ss rødvinseddik eller eplecider eddik

Saft fra 1 stk sitron, etter smak

1 1/2 ss pepperrot

1 ss sellerisalt

3 ss worcestershire saus

3 ss olivenolje

1 ss sriracha

1 1 ts salt

1 ts pepper

Legg alle grønnsakene og Mutti Polpa finhakkede tomater i en blender og kjør den til en glatt og tykk blanding. Tilsett rødvinseddik, ferskpresset sitronsaft, pepperrot, salt, worcestershire saus, olivenolje, sriracha og rør godt. Smak til og juster med salt og pepper. La det stå minst en time i kjøleskapet før servering, for å la all smaken få utvikle seg.

Dryss med olivenolje og sort pepper.

Server med spyd av fersk mozzarella, parma og frisk basilikum.

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)