Sunn ananaskake med kokos og gresk yoghurt

Jeg savner å ha ferie og det synes på matlagingen min om dagen! Det var en dag hvor vi begynte å planlegge ferien vår og satte på karibisk musikk i bakgrunnen for å kjenne på feriestemningen. Jeg tok derfor fram mine notater fra reiser som jeg har blitt inspirert av, både gjennom maten vi spiste, omgivelsene og menneskene vi har møtt på veien. Ananas og kokos er det jeg forbinder mest med ferie, og da vi var på karibien for et par år siden, spiste vi en veldig søt ananasdessert, som ble solgt på en liten matvogn langs gaten, og jeg beskrev i notatboken som “altfor søt..savnet litt av den friske ananassmaken”. I allefall, så ble jeg inspirert og rett ved siden av denne notaten, hadde jeg skrevet “yoghurtkake med ananas? “. Så etter litt testing, ble denne ananaskaken til!

Sunn ananaskake med kokos og gresk yoghurt:

 • 1/2 stk ananas, skrellet og delt i små skiver
 • 1 ss brunt sukker
 •  4 egg
 • 50 g sukker
 • 230 g gresk yoghurt
 • 70 g rapsolje
 • 1 stk sitron, saft og skall
 • 100 g hvetemel
 • 80 g speltmel, finmalt
 • 40 g kokosmasse
 • 3 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt

 

Forvarm ovnen på 170 grader.

Bland det tørre ingrediensene sammen. Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis, rør inn gresk yoghurt og ha i det tørre blandingen litt etter litt under røring. Strø brunt sukker i bunnen, legg på ananasskivene jevnt rundt og hell røret over. Stekes i 40 minutter og se om kaken trenger å stå noen minutter til i ovnen.

Ananas

Ananaskake

Sunn ananaskake

Server med en varm kopp kaffe og drøm deg bort med kaken :)

Lik min facebook side og følg gjerne med på daglige oppdatering av Just Another Food Story på Instagram @justanotherfoodstory og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen!

Related Posts