Sunne kjeks med cottage cheese, banan og tranebær

Altfor dårlig tid til å spise frokost om morgen i hverdagen, så her er mitt nye konsept på bloggen Breakfast To-Go. Første oppskriften ute er kjeks med cottage cheese, banan og tranebær. Her er det en mulighet å bruke de overmodne bananene som gir ekstra naturlig sødme til kjeksen! Ha gjerne i andre hakkede nøttetyper og tørket frukt, men pass på å ha i mer moste bananbiter og cottage cheese!

Disse sunne kjeksene er også perfekte som en liten mellommåltid før trening eller som en sunn snacks med en god kopp te eller kaffe!

 

Sunne kjeks med cottage cheese, banan og tranebær:

 • 2 modne bananer
 • 4-5 ss cottage cheese
 • 2 ss mandelflak
 • 200 g lettkokte havregryn
 • 100 g tranebær

 

Forvarm ovnen på 200 grader.

Mos bananene i en stor bakebolle og bland inn resten av ingrediensene (cottage cheese, mandelflak, havregryn og tranebær) . Form de i runde boller og legg de på en stekeplate med bakepapir. Flat bollene ut med en håndflate til en kjekslignende form. Stek i ovnene på miderste rille til de er gylne og avkjøl de på en rist.

Følg med på Just Another Food Story på Instagram for flere daglig bilder på @justanotherfoodstory og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere har noen lekre matopplevelser å dele!

 • Eirin B F Otterholm

  Hei jeg har nå laget disse(uten mandler ) og de er bare helt fantastisk gode! Men jeg har ett problem med at jeg ikke får de sprø, de blir bare seige, hva gjør jeg galt? Og en annen ting jeg lurer på, er hvirdan skal de oppbevare? ☺ tusen takk for at du delte oppskrifta☺

  • Hei! :) Så bra at du likte de! :) :) Dersom du har droppet hakkede nøtter, kan det godt hende at det ble litt mye cottage cheese i forhold til andre tørre ingredienser? Dersom du ikke tåler nøtter kan du ha i mer havregryn og gjerne litt linfrø eller andre frøtyper :) Pleier å oppbevare i lufttette bokser etter avkjøling!

   • Eirin B F Otterholm

    Tusrn takk for gode tips! Da skal jeg prøve det i morgen :-)

Related Posts