Table Reset med Iittala

Det er ikke ofte man får en anledning til å samle venner hjemme hos seg i en hektisk hverdag, men når du et par venninner som også er i mammapermisjon, benyttet jeg derfor denne muligheten til å invitere Gøril og Marianne på en matbit hos meg :) En enkel og frisk lunsjservering med litt bobler i glasset gjorde godt, og praten gikk som alltid i ett om alt og ingenting. Koselig stemning rundt kjøkkenbordet med gode venninner er en enda fin liten minne å se tilbake til. 

Borddekningen er min egen tolkning av Iittalas Table Reset. Her får vi refinere ved å mikse og matche serviser fra deres fra ulike design og kolleksjoner, men samtidig tilpasse vår levemåte og personlighet. For dere som følger meg på Instagram vet godt hvor glad jeg er i blåfargen på kjøkkenet. Fargen har videre inspirert meg til å velge Iittalas nye blåfarge i Kastehelmi serien og deretter var det veldig lett å matche med Kartio glass i emerald, designet av Kaj Franck på 50-tallet.

Får å fram den flotte blåfargen på Kastehelmifargen, har jeg har valgt å bruke en større Taika fat i svart og hvit. Det ga også en interessant miksing av mønster med de ulike tallerkene. Alle disse tre kolleksjonene har jeg selv hjemme og min første kjøp av Iittala serie var Taika kaffekrus i 20 årene :)

Friske blomster hører med på en fint dekket bord og sesongens store hvite ranunkler var et naturlig valg i en Alvar Aalto vase, som er en av Iittalas mest kjente og solgte vaser. Telys fra Kastehelmi som små plantepotter med Kivi for å «rette ut» mønsterene i mellom.

Til lunsj serverte jeg andebryst med fennikel- og blodappelsinsalat med en halvtørr riesling som ble anbefalt på vinmonopolet. Oppskriften får dere se senere på bloggen! :)