Thai sjømatdipp “Nam Jim”

Jeg elsker sjømat enten grillet, dampet eller stekt og vi er så heldige med å ha så mye god tilgang til deilig sjømat i Norge. I sin beste sesong akkurat nå er det bare passende å dele min aller beste thai sjømatdipp “nam jim talea”, som er spesielt genialt til østers! Oppskriften innholder kun seks enkle ingredienser som hvitløk, chili, koriander, fiskesaus, honning og lime. Kan jo ikke gå galt med disse? Du kommer til å bli hektet!

Av og til bruker jeg en morter å lage dippen, men det er raskere å kjøre alle ingrediensene i en stavmikser! Til å balansere og runde av det syrlige og det salte i sausen, har jeg brukt norsk lynghonning og mener at det er like godt, om ikke bedre, som med palmesukker. Lykke til! :)

Thai sjømatsaus “Nam Jim”: 

2-5 sth thai red bird chili

3-4 fedd hvitløk

1/2  bunt med fersk korianer (med hele stilk) 

1 ts lynghonning eller brunt sukker

3 ss fiskesaus 

1 1/2 lime

Damp gjerne hjerteskjell med sitrongress!

Denne “Nam Jim” er fantastisk til østers :)

Håper det smaker og lykke til! :)

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)