Tranebærkompott med appelsin og kanel

Oppskriften er inspirert fra en kafétur i Chicago ved romjulstiden i 2013. De serverte en deilig og mild panacotta med Cranberry jam – det var en så god kombinasjon at jeg var nødt til å gjenskape noe av dessertopplevelsen på bloggen. Jeg prøvde, feilet og kom endelig i mål med den riktige balansen mellom det syrlige tranebærene, med det sødme som utvikles under oppvarming sammen med honning og appelsinsaft. Tranebærkompottet kan spises til frokostblanding, med ost og kjeks, eller på nystekte rundstykker med brunost eller peanøttsmør (anbefales)!

Jeg har valgt å bruke tranebærkompotten som en del desserten sammen med vanilje yoghurt og min egen vinter-granola. En fin og lekker dessert som passer perfekt til jul og vinter.

Tranebærkompott med appelsin og kanel:

  • 1 pk tranebær, ferske
  • 180 g honning
  • 2-3 ss appelsinskall
  • 1 dl ferskpresset appelsin
  • 2 stk kanelstenger

 

 

Skyll tranebær under rennende vann i en dørslag og la vannet renne av. Ha alle ingrediensene i en panne med høykant eller i en kasserolle og la det småkoke i ca. 20-30 minutter til blandingen får en tykk og kompottlignende konsistens. Obs! Tranebærene vil sprekke under kokingen.

Server den varm eller oppbevar i et syltetøyglass.

Kanskje dette kan være en fin spiselig presang til noen du er glad i? :)

Tranebær

Tranebær

Tranebærkompott

Håper det smaker! :)

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)

Related Posts