Vegetar satay karrigryte

En fyldig karrigryte med noen få og næringsrike grønnsaker som metter godt. Basen til denne rød karrigryte er inspirert fra sataysausen som alle elsker! En krydret og familievennlig middag som bør prøves ut :)

Grønnsaker jeg valgte å bruke denne gangen er søtpotet og grønnkål, som vi alltid har tilgjengelig i kjøleskapet. Datteren min er veldig glad i bønner og spesielt kikerter, så de fikk være for å gi litt annen tekstur også. Spis gjerne med nykokt jasminris!

Vegetar satay karrigryte: Servering til 4 personer, tid 45 minutter 

2 bokser kokosmelk

3 ss Thai rød karripasta

3 dl vann

5 gr fersk ingefær, revet eller finhakket

1 ts peanøttsmør

1 stk søtpotet, skrelles og kuttes i biter

5 blader svartkål, evt. 250 gr grønnkål eller fersk spinat

1 boks kikerter, skylt

1 ss fiskesaus

1/2 stk lime, ferskpresset

1/2 honning eller brunt sukker 

Tilberedelse:

  1. Ha i en boks med kokosmelk i en stor gryte (gjerne en jerngryte) på høy varme. La kokosmelken ha en lite oppkok før du tilsetter thai rød karripasta og skru ned til middels varme. Rør rundt og til all karripastaen er smeltet.
  2. Tilsett andre boksen med kokosmelk, og tilsett fersk revet ingefær og peanøttsmør, og rør rundt igjen inntil peanøttsmøret er smeltet. Ha deretter i 3 dl vann, søtpotet, finkuttede svartkål og kikerterm og la det småkoke under lokk til søtpoteten er møre (ca. 20 minutter).
  3. Ha til slutt i fiskesaus, honning eller bruntsukker og ferskpresset limesaft.

Dryss gjerne grovhakkede peanøtter og sprøstekte sjalottløk over som pynt. Server med jasminris!

Håper du lar deg friste til å prøve å lage og at det smaker! :)

Setter stor pris på dersom du husker å:

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! Det gjør meg så glad! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)