Vietnamesisk kyllingwok med sitrongress

Denne retten er en sabotasje mot å bruke kyllingfileter uten skinn! Ja, jeg er rett og slett litt lei av å bruke rene og pene kyllingfileter og synes de er blitt kjedelige å bruke for tiden. Det er godt å se at det finnes hele kyllinglår i butikken og dessuten, smaker woket kyllingbiter med gylden og sprøstekt skinn mye bedre. Du kan kjøpe ferdigkuttende kyllingbiter, men kjøp heller hele kyllinglår, skjær ut bena og kutt kylling i passende biter selv. Strimlet svinekjøtt eller storfekjøtt er også veldig godt til denne oppskriften!

I denne vietnamesisk inspirerte retten har jeg brukt palmesukker i stedenfor å bruke vanlig sukker og anbefaler sterkt å prøve ut dette, men dersom du ikke er nysgjerrig nok eller ikke får tak i palmesukker, kan du fint bruke en spiseskje honning eller brunt sukker. Sitrongress er stjernen her og det er den som får hele kyllingwoken til dufte helt fantastisk! Et lite tips til å få mest mulig smak og aroma av sitrongressen før du finhakker den, er å banke sitrongressen lett med baksiden av kniven eller et annet tung kjøkkenredskap som for eksempel kjevle.

Ellers har jeg som alltid prøvd å gjøre resten av ingredienselisten så enkelt som mulig, slik at du kan lage asiatisk mat uten stress i hverdagen og fest! Under finner dere et dryss med bilder med framgangsmetoden – håper det smaker ;)

Vietnamesisk kyllingwok med sitrongress:

Servering til 4 personer

4-5 stk kyllinglår med skinn, fjern ben og kuttes i biter

2 stk sitrongress, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1 stk sjalottløk, finhakket

2 stk thai bird chili (evt. 1 stk fersk rød chili)

1 ss nøytral vegetabilsk olje til steking

Woksaus:

2 ss fiskesaus

2 ss palmesukker, revet eller finhakket (evt. 1 ss honning eller brunt sukker)

1/2 ts svart pepper

1 dl vann (evt. 2 dl vann dersom du liker sausete wok)

Serveres med:

Nykokt jasminris eller villris, agurkskiver og fersk koriander

 

Forberedelse:

Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili og sitrongress.

Kutt kylling i passende store biter.

Bland sammen woksaus i en bolle.

Tilberedelse: 

Stek først kyllingbitene i en stor panne med høykant eller i en wok på høy varme til de er sprøe og gyldne i kantene. Ta ut stekte kyllingbitene og tørk av pannen med kjøkkenpapir.

Ha i olje i pannen sammen med finhakkede hvitløk, sjalottløk, chili og sitrongress. Stek til de er myke og ha i stekte kyllingbiter. Hell i woksausen og la den småkoke til sausen tykner litt. Ha gjerne i litt mer vann dersom du ønsker mer saus i kyllingwoken.

Server sammen med nykokt ris, frisk agurkskiver og litt fersk korinander!

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)