Vitaminboost smoothie med røde appelsiner

New Year – New You!

En av mine nyttårsfortsetter for 2016 er blant annet å inkludere enda mer plantebasert kostkold i hverdagen og lage enda mer vegetarretter, som både samboer og jeg kan like begge to! Jeg er verken vegetarianer eller har noe allergier, men siden jeg har vokst opp med å plantebasert drikke av soya og ris til frokost, samt å bruke kokos til matlaging i Thailand, har dette vært helt naturlig endring for meg, uten savn av daglig inntak av melk. 

Det begynte først for fire år siden, da jeg lagde meg min egen mandeldrikk etter besøk i USA, hvor nøttedrikker var først og fremst populært på grunn av helse og miljø, men som har blitt veldig vanlig å bruke i dag fordi de aller fleste foretrekker smaken, spesielt i kaffe, te eller smoothies. Jeg var flink i en periode å lage mandeldrikk, men var ikke alltid tid, så når jeg oppdaget Alpros mandeldrikk i butikken, var jeg henrykt over at produktet endelig fantes i Norge! Helt siden da har jeg gradvis vært interessert i å erstatte så godt jeg kan av melk, yoghurt og matfløte med Alpros plantebaserte produkter. Siden Alpro har de størst utvalg av plantebaserte produkter i butikkene var det veldig enkelt å bytte ut litt og litt etter hvert. Jeg er derfor glad for dette samarbeidet, for jeg har brukt deres produkter lenge!

Hvorfor er kosthold med plantebaserte produkter bedre for helsen min? Jo, de har et høyt innhold av planteprotein og sunne fettsyrer (enumettende og flerumettende), og inneholder mindre mettende fettsyrer. I tillegg er det bra for miljøet siden produksjonen krever mindre dyrkingsareal, mindre vann og mindre Co2-utslipp. Dette er sammenlignet med produksjon av meieriprodukter globalt sett.  Så, dermed bra for meg og bra for miljøet, vinn-vinn!

Sammen med Alpro skal vi inspirere deg til sunne vaner og å velge et mer plantebasert kosthold i 2016. For å kicke i gang New Year – New You, har jeg laget en av de sunneste smoothies med vinteres beste frukt man kan få tak i butikken i vintersesongen. Her har jeg brukt røde appelsiner (blodappelsiner) og ferske tranebær, som er kjente for å ha et høyt innhold av antioksidanter og vitamin C, og det kan man trenge i disse tider for å kjempe seg gjennom vinterens mulige forkjølelser og infeksjoner! Denne syrlige og friske smoothien er selvsagt 100% plantebasert, og kan drikkes som en frokostsmoothie eller som en mellommåltid med vitaminboost.

Oppskriften finner du lengre ned på bloggen! :)

Røde appelsiner

Plantebasert smoothie med røde appelsiner

 

Vitaminboost smoothie med røde appelsiner:

Servering til 2 glass:

 

Skrell røde appelsinene og blend alt sammen i en blender til en jevn smoothie!

Ha en digg start på dagen! :)

 

Innlegget er sponset av Alpro.

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)

Related Posts