Eple og rosmarin whisky cocktail

Denne cocktailen er så lett å lage og velsmakende! Når det føles for å bytte ut et vinglass med et whiskyglass, lager jeg noen enkle cocktail hjemme istedenfor. Min eple,-rosmarin whiskycocktail er en perfekt match mellom norsk fruktig eplejuice, whisky og den aromatiske rosmarinsirupen, som gir en fin høstfølelse. I de siste årene må jeg innrømme at smaken av ulike typer whisky vokser mer og mer på meg, og med alle disse gode og enkle cocktailoppskriftene som prøves fram her hjemme, gjør det kanskje enda enklere å like whisky også :) Jeg kommer til å dele flere etter hvert framover, men akkurat denne cocktailen er inspirert av en et innlegg fra helleskitchen om cocktailkonkurransen, World Class, som slo løs i Mexico City. Med bærekraftighet som tema, skulle bartendere fra verdens klasse  konkurrere om å komponerer deres beste cocktailer i ulike utfordringer. Tittelen på en av de utfordringene var Cocktails at home, som også inspirerte meg til å fremtille en helt enkel drink i mitt eget hjemmekjøkken. I konkurransen ble det blant annet brukt Johnnie Walker Double Black Whisky, som har en mer røffere karakter med røyksmaken, enn den klassiske Johnnie Walkers Black Label. Passer perfekt med aroma til rosmarinen! P.S. Denne oppskriften trenges det ingen shaker ;) Enda enklere!

Oppskrift: 6-8 glass

8 dl eplejuice (gjerne en Ringi vintereple)

1,5 dl Johnnie Walker Double Black Whisky

3-5 sitronskiver evt. mandarinskiver til pynt

Isbiter

Rosmarinsirup:

50 gr sukker

50 gr vann

50 gr honning eller lønningsirup

8 rosmarinkvister

Lag rosmarinsirup først og bland sammen sukker og vann i en liten kjele på middels varme, la det få et lite oppkok til alt sukkeret er oppløst. Skru av varmen, tilsett honning og deretter rosmarinkvister, og rør til honningen er smeltet. Sett til side for å avkjøle helt. Ta fram en stor mugge og legg i et par rosmaskvister i bunnen, hell i sirupen og eplejuice og Johnnie Walker Double Black Whisky. Sett inn i kjøleskapet eller ha i isbiter og server.

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)