Grove pannekaker med blåmugg, bacon og lønnesirup

Hurra for pannekakedagen! Til denne anledningen ønsker jeg å dele en av mine oppskrifter som lett kan likes av alle. Jeg forbinder pannekaker med USA og denne oppskriften er inspirert fra min første tur til NY. I et spisested i Greenwich Village, spiste vi nettopp disse (og jeg husker dette helt ordrett og ser menyen for  meg) Pancakes with smoked bacon, bluecheese crumble and maple syrup. Så sultne som vi var etter en lang trasketur i NY, høres dette ut som et topp valg!

Jeg har gjort noe små endringer i oppskriften og har i sammalthvete (finmalt), olivenolje istedenfor smeltet smør og oppskriften er uten egg. Pannekakene smaker helt perfekt med kremet blåmuggost og får meg til å savne NY skikkelig. Jeg håper dere vil også elske oppskriften! 

Grove pannekaker med blåmugg, bacon og lønnesirup:

5 stk pannekaker nok til 2 personer

Pannekakerøre:

  • 150 g sammalthvete, finmalt
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss olivenolje
  • 2,5 dl melk
  • 1/2 stk rødløk, finhakket

Serveres med:

  • 6-7  skiver bacon, sprøstekte
  • 50 g blåmuggost
  • 2 ss lønnesirup

Bland først de tørre og de våte ingrediensene hver for seg, før de røres sammen til en jevn og fin blanding. Finhakk rødløk, ha i røre og bland godt.

Stek pannekakene i en stor panne på middels høy varme med olivenolje, og en liten øse med røre om gangen er nok.

Server pannekaker med stekte baconskiver, og dryss blåmugg og lønnesirup over. Nam!

P.kaker- blue&bacon

Lik min facebook side og følg gjerne med på daglige oppdatering av Just Another Food Story på Instagram @justanotherfoodstory og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen!

 

Related Posts