Kulinariske bobler med Sodastream

Ikke-alkoholholdige drikker er en voksende global trend hvor USA og Storbritania var først ute. Med økt fokus på helse har denne trenden ført til egne alkoholfrie barer i New York og London, hvor fasjonable gjester tilfredsstiller seg med alkoholfrie cocktails og drinker. Denne trenden har så vidt begynt i Norden også, og den aller første alkoholfribar og nattklubb ble nylig åpnet i Stockholm i fjor høst med passende navn Sober!

Like før pinsen var jeg og andre matbloggere invitert til en sjelden opplevelse på Kulinarisk Akademi som jeg sent vil glemme. Michelin-stjernekokken Paul Liebrandt fra New York, var i Norge for å presentere en ny smaksserie av kulinariske bobler i samarbeid med SODASTREAM, som skal være en ny og spennende måte å kombinere alkoholfrie bobledrikker med mat på!

Sammen med SODASTREAM har Paul utviklet Sparkling Gourmet som presenterer 12 unike smaker som er delt inn i tre ulike kategorier; blomster, urter og frukt. Vi fikk 6 herlige retter som smakte harmonisk med disse ulike smakene fra Sparkling Gourmet og jeg ble imponert! Paul forteller at smakene ble inspirert av gamle og tradisjonelle ingredienser som blant annet ble brukt så tidlig som i 1800 tallet, men som har smakselementer som man kan relatere seg til i dag. Vi fikk for eksempel servert en smak med Cherry Sassafras som smakte nesten lik Cherry Coke, og sassafras er en tradisjonell plante som har en naturlig og ren Colasmak – fasinerende! Det er ikke tilsatt sukker i smakene og det er brukt stevia som søtningsstoff. Det er påpekt at det er testet og finjustert på mengde tilsatt stevia for å bringe mest mulig fram det naturlige smakene av råvarene!

Disse nye smakene lanseres til høsten og jeg har allerede funnet mine favoritter blant Sparkling Gourmet som er Green Apple Cucumber, Raspberry Lychee og Yuzu Mandarin. Lengre ned på bloggen finner dere inspirasjon på retter vi fikk servert sammen med Sparkling Gourmet smaker!

IMG_9510

Med det elegante utseende som er designet av Yves Béhar vil den stå framme sammen med min kaffemaskin på kjøkkenbenken!

IMG_9550

IMG_9598

Her har vi to-stjernes Michelin kokk Paul Liebrandt som har utviklet unike SMAKER til SODASTREAM BOBLER som skal passe perfekt til gourmetmat!

IMG_9637

IMG_9643

Her er jeg sammen med flotte bloggkolleger Annica om mat, Fru TimianKlisjehjemmet og Kokk Helene!

IMG_9659

Lettrøkt laks med sprø skinn omringet med agurk i urteolje og dill melk. Dette ble servert med Green Apple Cucumber bobler som er blant min favoritt! Denne kombinasjonen passer perfekt mot sommeren.

IMG_9743

Grillet hjertesalat med nøtte-hollandaise og Holtefjell ost servert med bobler av Lime Basil og Vanilla Lemon!

IMG_9767

Her er jeg i gang med snapchat til dere ;)

IMG_9802

IMG_9835

IMG_9850

IMG_9900

Det er blant annet sesong for rabarbra! Rabarbra sous vide med strøssel av karamellisert hvit sjokolade passer perfekt til Raspberry Lychee bobler som også er min favoritt.

IMG_9906

IMG_9935

IMG_9945

En lekker avslutning med Tindved sorbet og marengs sammen med Yuzu mandarin bobler!

IMG_9985

Til slutt ser dere høye Paul Liebrandt og lille meg :)

Tusen takk til Sodastream for en inspirerende event og jeg gleder meg til å bruke min Sodastream hjemme mot sommeren!

ALL FOTO: LISA BJORHEIM

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)

Related Posts