Reise: Marché Maubert & La Cuisine Paris

Om høsten 2009 var jeg i Gøteborg for å ha en liten bursdagsfeiring, og en av kveldene dro vi og så på filmen Julie & Julia på kino. Etter denne kinoopplevelsen har jeg sett filmen utallige ganger, fordi den beskriver veldig godt hvordan det er å være lidenskapelig interessert i matlaging, også er filmen søt, koselig og inspirerende! Anbefaler sterkt filmen for dere som ikke har sett denne filmen, og i tillegg ELSKER å lage mat.

Filmen er på veldig mange måter en inspirasjon for meg og en av grunnene til at jeg har startet en matblogg. Det er veldig enkelt å kjenne seg selv igjen i enkelte scener i filmen, og jeg tror at det ikke er altfor langt unna for samboeren min heller.

Ganske nøyaktig 3 år etter denne filmen ble vist på kino, fikk jeg en overraskelsepresang til bursdagen min, nemlig en reise til Paris. Mens andre jenter ville ha tenkt på shopping, Louis Vuitton og Coco Chanel, var det disse ordene jeg tenkte på: Eiffeltårn, Julie & Julia, bistro, fransk marked og matlagingskurs.

Jeg gjorde research i forkant av reisen og fant fram til La Cuisine Paris. Man kan melde seg på ulike kurs innenfor mat, bakeri, konditori etc. Siden vi var kun i Paris for en helg, må det litt til for å klaffe. Jeg tuller ikke, ALLE kurs var fullbooket, bortsett fra eneste én som var ledig. Kurset het French Market Class – Marché Maubert.

Oppmøte er kl. 9:30, så her er vi tidlig ute på en lørdagsmorgen på vei til kurset med Metroen.

Markedet het Marché Maubert og er et av det eldste markedene i Paris. Markedet er ikke av det største man finner i Paris, men det har likevel alt du trenger.

Vår fransk chef, Eric hjelper og inspirerer oss til å finne ferske sesongvarer som vi skal ta med og lage et måltid av. Eric var en kul og morsom type med en lang erfaring fra Michelin stjerner restauranter i Frankrike, USA, Canada, Australia og England. Han viser oss rundt i markedet og forteller om råvarer og om fransk matkultur. Markedet har ferske sesongråvarer, fisk, sjømat, kjøtt, ost etc., og har en lang tradisjon og historie i Frankrike.
Vi fikk en god del tips på andre tilberedelsesmåter, kjøkkenredskaper og hvordan å mestre fransk cuisine. Dette ble en veldig fin kulinarisk opplevelse fra markedet til matlaging og spising. Jeg gikk fra kurset med full av inspirasjon og med enda større matglede!

Jeg håper at dere ble inspirert til å dra innom La Cuisine Paris og avslutter med å si det samme som Julia Child, Bon Appétit!

 

Følg gjerne med på daglige oppdatering av Just Another Food Story på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere har noen lekre matopplevelser å dele!

Related Posts