Squash-spagetti med ovnsbakte tomater og hvitløk

Jeg elsker pasta, men jeg liker også å variere med andre råvarer. Igjen, fant jeg inspirasjon i et matmagasin i USA, hvor de forøvrig har tatt helt av med å lage spagetti eller nudler av grønnsaker. Dette måtte jeg prøve! Jeg har valgt å bruke squash i stedet for gulrøtter som var i den opprinnelige oppskriften jeg leste, og sammen med ovnsbakte tomater, gir det en frisk og søtlig smak på retten som passer helt perfekt til varme sommerdager. Ikke minst er det sunt, veldig sunt!

Sammenlignet, inneholder kokt pasta ca. 160 kcal mens squash inneholder bare ca. 20 kcal. Squash er derfor en mager grønnsak som består av 95% vann og inneholder jern, A-,B og C-vitaminer (kilde: www.frukt.no)

Tips! Det går også an å blande en halv porsjon fullkorn pasta eller nudler, sammen med squash-spagettien!

Pga. stor pågang av spørsmål på mail etter min spiralizer, etter innslaget hos God morgen Norge, har RAWSHOP gitt mine lesere en spesialrabatt 20% på deres spiralizer og på absolutt alle deres kjøkkenutstyr!

Bestill på nett og bruk rabattkode: jafs

Happy shopping and cooking! :)

Squash-spagetti med ovnsbakte tomater og hvitløk:

2 porsjoner

  • 2 stk mellom store squash
  • 600 g cherrytomater
  • 1 ss ekstra virgin olje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 20 g frisk persille, finhakket (evt. frisk basilikum)
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper, malt

 

Forvarm ovn på 180 grader.

Del tomatene i to, hakke hvitløksfedd og ha de i en ildfast form. Dryss over olje med klype salt og litt kvernet pepper. Det går også helt fint å ha hele tomater og hvitløk i ovnen dersom du ønsker det.

Jeg bruker min spiralkutter til å lage squash-spagetti, men du kan også skjære squash på langs med en ostehøvel og deretter  skjære i strimler.

Når du har kuttet og gjort klart squash, kan du legge inn tomatene i ovnen på midterste rad i ca. 25 min. Kok opp vann i en kjele og legg squash-spagettien i en sil, legg lokk over og la det dampe i ca. 3 min. Når tomatene er ferdige, er det bare å legge de over squash-spagettien og drysse over med litt hakket persille.

Squashpasta spiralizer

Squashpasta med ovnsbakte tomater

Håper det smaker! :)

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

  • Juliesmatblogg

    Mmm, elsker squashpasta! Denne varianten ser supergod ut :)

Related Posts