Vinnere av konkurransen!

VINNERE AV KONKURRANSEN!  :

5 stykker med de beste mål og tips for å bli din beste versjon av deg i 2016 har blitt trukket! Dere vil bli kontaktet på mail for mer info ;)

GRATULERER så mye!

Her deres beste mål og tips – get inspired! : 

1.  Torhild: 

Mitt mål for 2016 og beste tips for å få et litt sunnere år, er rett og slett å innføre flere kjøttfrie dager. Jeg har bestemt meg for å bli flexitarianer og dermed spise vegetarisk minst 2-3 dager i uken. Godt for kroppen som får flere grønnsaker og mindre kjøtt – og veldig bra for mijøet. Det er latterlig lett å spise mindre kjøtt, spesielt til frokost og lunsj. Bytt bare ut kjøttpålegget du pleier å ha på brødskiven med ost eller egg, f.eks. Søk blogger og blader for middagsoppskrifter. I prosessen har jeg allerede utvidet repertoaret mitt på kjøkkenet. Ellers har jeg tenkt å fortsette å gjøre mer av det som gjør meg glad i 2016. Det innebærer blant annet å spille tennis. :-)

2. Karoline

Jeg har bestemt meg for å gjøre noe med livsstilen min. Er student og har alltid vært inaktiv og ikke alltid hatt det beste kostholdet. MEN i år er mitt år! Jeg har lagt om til et mye bedre kosthold og startet med trening ca tre ganger i uka.

Det er ikke første gangen jeg har lovet meg selv dette, men tror det har vært litt for mye fokus på utseende og vekt til og klare og holde motivasjonen oppe.
Vektnedgang er jo selvfølgelig en fordel, men merker at fokuset på å få en sunnere og friskere kropp er mye større enn tidligere.

Det jeg gjør anderledes denne gangen, og mine tips for å lykkes er:

– Ha fokus på å bli sunn fremfor tynn.
-Ha overkommelige mål. Ikke tenk at du skal trene 7 ganger i uka slik at du sliter deg helt ut og gir opp.
– Skriv et motivasjonsbrev til deg selv om hvorfor du ønsker å nå målene dine og hvorfor du er verdt innsatsen.
– Før en dagbok hvor du skriver ned hva som er vanskelig og hva som går greit, slik at du blir mer obs på dine styrker og svakheter.
-Finn deg en støttespiller, noen som heier på deg og kanskje interessert i samme mål, familie, venner osv.

Disse tingene har hjulpet meg utrolig mye, og derfor har jeg 100% troen på at denne gangen blir det anderledes!

Det siste og viktigste ; Ha troen på deg selv! DU ER VERDT DET!

3. Shilan

Fantastisk konkurranse og fantastisk blogg!:) mitt mål er verken vektnedgang eller at jg MÅ være flink å gjøre alt for alle hele tiden. Mitt mål er rett og slett og være den beste og lykkeligste versjonen av meg selv jeg kan være:) jeg føler at vi hele tiden går rundt å stresser over ting vi ikke når over, når folk spør hvordan det går er vi flink å svare: uff ja, neida det går no men har så mye å gjøre hele tiden.
Hva med å heller åpne øynene og poengtere de positive tingene som skjer i hverdagen? Dette er mitt mål, smil og vær glad:) (og lag smoothies)

4. Kristine

Jeg har mange mål for hvordan å bli en bedre versjon av meg selv i hverdagen. Første mål er å være mer tilstede i hverdagen ved å legge bort mobil og nettbrett deler av dagen/kvelden. Jeg vil også forsøke å spise sunnere ved kutte på mengden sukker jeg får i meg, samt spise mer fisk, frukt og grønt. Jeg trener flere ganger i uken og vil fortsette med dette. Mitt viktigste mål er imidlertid å alltid ha en gjennomgående positiv tankegang da det kan redusere stress, muskelspenninger, smerter, m.m samt at jeg har troen på at man får flere muligheter til å oppleve nye spennende ting om man ser på verden med et åpent og postivt blikk.

5. Den som vinner KitchenAid Diamond blenderen i tillegg til Alpros-starterkit er: Maren :)

Hei. Det synes jeg var en fin konkurranse! Alle gjør nok så godt de kan. Det er ikke lett å prioritere seg selv i den hverdagen vi lever i nå.
Jeg har vært opptatt av mat i mange år nå. Fikk selv endelig opprettet en liten account på Instagram hvor jeg har begynt å legge ut noen bilder. Det er jeg tenkt på så lenge. Det er veldig stas å få tilbakemelding på de gode valgene man tar. Men jeg har alltid vært stresset med å være flink i alt. Så i år satt jeg meg faktisk målet med å være fornøyd med de valgene jeg tar. Jeg er veldig glad i sunn mat. Ved å ikke sette målet mitt så skyhøy klarte jeg faktisk mye mer på bare den første måneden i 2016.
Det som hjelper meg mye er å bli inspirert av folk rundt meg. Min søster, min venninne som har blitt vegetarianer, pappa som spiser bare gode grønnsaker, mamma som tar livet med ro.
Det har ført til at jeg spiser mer grønnsaker. Både til frokost, lunsj, middag og små mellommåltider. Jeg bruker minst en halvtime på hvert måltid, det gjør at jeg kan fokusere på de gode smakene, metthetsfølelsen, det å være her og nå.
Lager så godt som alt fra bunnen av. Det fordi jeg elsker å stå på kjøkkenet og finne nye smaker, kjenne på stolthet at jeg faktisk fikk laget en god rett som jeg har tenkt på lenge å lage.
Trener 3-4 ganger i uken, det synes jeg egentlig er ganske mye, men det er første gang at det ikke er stress, det er faktisk utrolig gøy og gir meg energi. (trener med programmet WAYOFGRAY, en kanadisk matblogger), anbefaler henne, det er lett å kombinere denne treningen med en hektisk hverdag og treningen roer deg ned. Føles nesten som en yogatime. :)
Fikk endelig laget meg hummus og nå lager jeg hummus hele tiden. Det er så enkelt å lage og så næringsrikt. Det førte til mindre lyst på kjøtt. Da smaker kjøttpålegg mye mindre godt. Man mister rett og slett lysten på det. Og det er utrolig hva man ellers får laget med kikerter, bønner, ris. Men jeg selv tror på at litt kjøtt i hverdagen er viktig. Men fokuser på å kjøpe økologisk, frisk kjøtt/fisk. Da får du så mye mer igjen og støtter at fokuset blir rettet mot å ta etisk riktige valg.
Det som jeg gjør er å si til meg selv, at jeg må ingenting. Men det du kan er å teste ut nye ting, minst 1 ny rett per uke, det klarer man. Og dersom det overbeviser deg, så blir det mye lettere neste gang du lager det. Slik får jeg inn mye bedre matvaner inn i hverdagen. Tenker mindre på mat. Er mer med venner og kjæresten min. Og ved å si at jeg kan lage maten, så får jeg pappa og familien min til å spise sunnere. Fordi det smaker jo faktisk så mye bedre!
Vi har en gammel maskin fra bestemoren min, men den er gammel. Jeg er hele tiden redd for at den “eksploderer” fordi den lager så rare lyder. Bruker mest egentlig stavmikser, men det er ganske slitsomt. Har alltid drømt om å lage meg mandelmelk selv, mandelsmør, nicecream og rawcakes. Men er fortiden sykemeldt og det blir nok noen år til fram til jeg har råd til en skikkelig blender som støtter den sunne hverdagen. Det er nok egentlig det som er første skritt for å sette i gang med ting. Å ha en lett funksjonerende maskin som kan lage alle de tingene som står på blogger og nå også i en del kokebøker.
Men er veldig glad for at jeg kan kjøpe usøtet mandelmilk på butikken nå! Det er faktisk den fra Alpro, så det er bare gøy at det er konkurranse om des sine produkter!
Det å legge om spisevanene mine på en mer balansert kosthold er noe som har hjulpet meg mest in prosessen min til å bli frisk igjen.
Jeg hadde blitt så glad for en god kjøkkenmaskin og gode produkter. Men det er bare fint å dele min historie også.
Klem, Maren :)

Tusen takk til alle som har deltatt i konkurransen med Alpros New Year – New You! Setter stor pris på deres bidrag og ikke minst åpenhet! :)

Plantebasert smoothie med rødeappelsiner

 

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)

  • Karoline

    Tusen takk:) dette kommer kjempe godt med som student! Så heldig jeg er!

Related Posts