Wontonsuppe

Wontonsuppe er som et fjernt men et kjært barndomsminne for meg. Jeg husker at vi måtte dra til byen i Phitsanulok, hvor en del av familien min er fra, ganske tidlig (helst før kl.9) for å rekke et sted hvor serveringen ofte var utsolgt før kl.13. I en klassisk asiatisk stil, kjørende på en moped uten hjelm og satt gjerne foran på setet gjennom trange veier i byen og og forbi matvognene som er i ferd med å blomstre langs gatene. Bare kjøreturen i seg selv var spennende som jeg fortsatt mimrer om. Akkurat som andre nuddelsupper, er jeg veldig glad i wontonsuppe! Det er som å få en varm klem og som gir en betryggende og god følelse. Med de gode barndomsminnene som følger med, har jeg mye kjærlighet for denne retten!

Med opprinnelsen fra Kina er wontonsuppe servert som en varm frokost, og som nå er like elsket blant thailandere. En typisk wontonsuppe består av fylte wonton, serveres i en klar og lys svine-kyllingkraft sammen med ferske eggnudler og/eller pak choi. Måten er de laget på minner veldig om italienske ravioli.  Denne oppskriften på wontonsuppe er mer av en Thai-kinesisk wontonsuppe og med norsk kamskjell istedenfor scampireker, samt at det gir mer smak og er mer bærekraftig. Dette er også en veldig barnevennlig rett, så for ekstra nysgjerrige sjeler der ute, er dette et perfekt barnemåltid. Mild på smak og det beste, serveres i små smakfulle biter som er lekende lett å spise. Min datter på snart 2 år elsker wonton! Anbefaler også dampe enten strimlet kinakål eller svartkål som grønnsaker til wonton. Dette kan helt fint lages i forkant og fryses. 

Wontonsuppe: 

40 stk wonton til 4-5 personer

1 pakke wontonwrap

Fyll: 

300 gr svinekjøttdeig 

2 stk ferske norske kamskjell med rogn

150 gr østerssopp

2 fedd hvitløk 

1/2 stk vårløk 

2 stk korianderrøtter eller 1/2 bunt med fersk koriander med stilk

1 ts potetmel / maismel

1/2 ts malt hvit pepper 

1 ss østerssaus

1 ss soyasaus 

1 ts sesamolje 

Kraft: 

5 dl kylling-/ hønsekraft

1 ss fiskesaus 

2 ss lys soyasaus

1 ss sukker

malt hvit pepper

Tilberedelse: 

Kjør ingrediensene til fyllet i en foodprosessor til en jevn farse. 

Ca. 1 ts fyll legges på wontonwrap og pakk sammen, som en ravioli eller ta tak i hjørnene og klem sammen. Legg gjerne et fuktet rent kjøkkenhånkle over, slik at de ikke tørker lett ut. Kok opp kraften i en stor gryte. Blancher først pakchoi og squashspagetti i 20-30 sekunder hver for seg og wontons trekkes i 1 1/2 minutter eller til de flyter opp. Det er beregnet mellom 7-10 stk. per servering. 

Legg de rett over i serveringsboller, hell i kraft til det akkurat dekker wontons og grønnsakene. Dryss enten med hvitløksolje,chiliolje og knuste chiliflak. Server rykende varm med en gang! 

Håper du lar deg friste til å prøve å lage og at det smaker! :)

Tusen takk til OBH Nordica for at dere har sponset Double Force Food Processor.

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)