Tomatkarri med kikerter og grønnsaker

Ny oppskrift med verdens beste tomater og denne gangen med en indisk inspirert vegetarisk gryte med Mutti Pelati skrelte tomater!

Klassiske indiske krydder som varmer og gir hete til retten, kombinerer veldig godt med søte og saftige plommertomater, som også letter opp den heten du kjenner fra krydderne. Helt perfekt til kalde dager framover! Opprinnelige oppskriften var det brukt vanlige tomater, men synes det ga lite farge og mindre sødme. Byttet derfor ut med Mutti Pelati skrelte tomatene og det ga helt klart en mer intens rødfarge og tomatsmak til retten!

Vi bruker mye Mutti Pelati skrelte tomater til gryteretter hos oss. De store plommetomatene tåler å småkokes i en liten stund og holder seg faste og fine, og gir tekstur til hvilken som helst rett. Og for å ikke snakke om passata i Mutti Pelati skrelte tomater, som er nesten av en kremet konsistens og med en friskhet, som balanser godt med kokosmelken i retten. Prøv gjerne med andre grønnsaker som søtpoteter, blomkål eller grønnkål.

Tomatkarri med kikerter og grønnsaker:

Servering til 4 personer

Ingredienser:

1 ss peanøttolje evt. andre nøytrale oljer

1 løk, tynne skiver

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ts garam masala krydder

1 ts gurkemeie

1 ts koriander, malt

1,5 boks Mutti Pelati

1 boks kokosmelk

1 boks kikerter

1 stk gul paprika

1 stk grønn squash

Salt og pepper

frisk koriander til garnityr

Varm oljen i en stor kasserolle. Ha i løk og stek på over middels varme til løk er myk og gylden. Ha deretter i hvitløk og krydder og bland godt. Stek videre i 1-2 minutter  for å få aroma til krydrene mest mulig fram. Hell i Mutti Pelati og kokosmelk. La det ha et oppkok før du senker varmen og la det småkoke i 12-15 minutter eller til sausen har tykket. Tilsett kikerter og grønnsakene, og la det småkoke i ca. 10 minutter eller til grønnsakene er møre.

Server med basmatiris eller nanbrød og pynt med frisk koriander.

Justanotherfoodstory.com – Tomatkarri med kikerter – Matkanalen oktober 2017 from Matkanalen on Vimeo.

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)