Sashimibolle med ponzusaus

Dersom du elsker sashimi eller sushi og vil prøve en annen variant med salmalaks, vil du elske denne morsomme sashimibollen! Dessuten er det mye mer “avslappende” å lage en sashimibolle og det er så enkelt som å legge sashimi eller sushi ingrediensene i en bolle, og tilpasse grønnsaker etter ditt eget ønske. Med en enkel ponzusaus over og litt koreansk kimchi (fermentert kinakål) eller syltet ingefær, har du et veldig godt og sunt måltid servert! Ønsker du å servere annen rå fisk enn salmalaks, er det viktig å at den har vært frossen i ett døgn før servering.

Under finner dere mitt forslag og inspirasjon til hva dere kan ha i sashimibollen og anbefaler å prøve ut min ponzusaus og kimchioppskrift! :)

Sashimibolle med ponzusaus:

Salmalaks (eller andre fiskeslag av ditt eget ønske), skjæres i tykke skiver

kokt sushiris etter anvisning på pakken eller kokt jasminris

Sesamolje

Mango, skivede

Avokado, skivede

Gulerøtter, revet

Edamame bønner

Bønnespirer

Lakserogn eller ørretrogn

Sesamfrø

Wasabi paste (valgfri)

Enkel ponzusaus:

1/2 dl limesaft

1/2 dl soyasaus

5 ss mirin eller risvineddik (evt. cherryeddik)

2 dl vann

1 ts fersk ingefær, revet

Begynn med å koke sushiris etter anvisning på pakken og ha i cirka 1/2 teskje per porsjon med ris. Fordel kokt sushiris i passe store boller med høy kant. Legg fiskeskiver, kuttede grønnsaker og frukt fint på risen. Pynt med fiskerogn og dryss litt sesamfrø over.

Rør sammen alle ingrediensene til ponzusausen og server i et skål ved siden av sashimibollen sammen med kimchi eller syltet ingefær og wasabi.

Følg Just another food story på facebook  og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen! :)

Please follow Just another food story on facebook and on Instagram @justanotherfoodstory and hashtag #justanotherfoodstory, if you recreate some of the recipes on the blog! :)